AUKIOLOAJAT

ma-pe 10-18

la 10–14

Helsingin MerenneitokouluHelsinki Mermaid School
Tervetuloa upean harrastuksen pariin!

Merenneitojen uusi koti

Merenneitouinti on monoräpylällä tai pyrstöllä tapahtuvaa uintia ja sukellusta, jossa matkitaan merenneitomaista sulavaa koko vartalon aaltoliikettä. Alunperin Yhdysvalloista lähtenyt merenneitouinti on nimestään huolimatta suunnattu kaikille uimareille, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Merenneitouinnissa yhdistyvät sukeltaminen, keskivartalotreeni, mielikuvitus ja hauskanpito!

Helsingin Merenneitokoulu on Sea Safety Scandinavian tytäryhtiö, joka sijaitsee Helsingin Liikuntamyllyssä, Myllypurossa. Sea Safety on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista sukelluskoulutuskeskuksista ja sukellusvarusteiden jälleenmyyjistä. Meidän kauttamme löydät kurssit, varusteiden jälleenmyynnin sekä lajin monipuoliset harrastusmahdollisuudet.

Helsingin Merenneitokoulun tavoitteena on olla rauhallinen ja inspiroiva ympäristö suositun merenneitouinnin turvalliseen harrastamiseen sekä merenneito-ohjaajaksi opiskeluun.

Kauttamme löydät:

 • Alkeiskurssit
 • Kokeilu- ja perhetunnit
 • Harrasteryhmät
 • Merenneitojoogan
 • Merenneitosynttärit ja -polttarit
 • Pyrstöjen & merenneitotarvikkeiden jälleenmyynnin
 • Yksityistilaisuudet
 • Merenneitokoulua varten luodut tilat

Merenneitouinnin kurssit on tarkoitettu kaikenikäisille ja -tasoisille uimareille. Meiltä löydät ohjaustarjonnan aina ensimmäisestä kokeilusta merenneito-ohjaajakoulutukseen. Mukaan tarvitset vain omat uimavarusteet ja innostuneen mielen.

Kenelle kurssit on tarkoitettu:

 • Kaikenikäisille uimataitoisille lapsille ja aikuisille
 • Miehille, naisille, tytöille ja pojille sekä kaikille muille
 • Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta merenneitouinnista
 • Sinun pitää omata entuudestan uimataito
 • Sinulla ei tarvitse olla alussa omaa pyrstöä

YHTEYSTIEDOT

Helsingin Merenneitokoulu
Jauhokuja 3, Helsinki
Liikuntamylly
Ovi A1 (tacklan vieressä)
+358 (0)40 646 3665


Merenneito-ohjaajat

Helsingin Merenneitokoululla on tällä hetkellä kolme merenneito-opea: Sessa, Mimmu ja Noora.
Lisää koulutetaan hiljalleen.

Sessa aloitti merenneitouinnin Australiassa vuonna 2017. Joogaohjaajataustansa vuoksi hän alkoi samana vuonna kehittää merenneitouinnin tueksi joogaliikkeitä, joilla lämmitellään sekä vahvistetaan lihaksia ja selkärankaa merenneitouinnin aaltoliikettä varten. Sessa on ollut mukana Helsingin Merenneitokoululla sen alusta lähtien ja ohjaa pääsääntöisesti perjantain tunteja, kokeilu- ja perhetunteja, myös yksityistilaisuuksia, kuten merenneitosynttäreitä ja -polttareita. Sessa toimii myös leiriohjaajana sekä kouluttaa uusia merenneito-ohjaajia.

Mimmu aloitti merenneito-opena ennen vuoden 2022 vaihdetta, ja ohjaa pääsääntöisesti lasten alkeiskursseja, keskiviikon harrasteryhmiä, mutta myös kokeilu- ja perhetunteja, merenneitoleirejä sekä synttäreitä ja yksityistilaisuuksia. Sessan kanssa Mimmu kouluttaa uusia merenneito-ohjaajia.

Noora oli alkujaan aikuisharrastaja, kunnes kaipasimme tiimiimme lisää ohjaajia. Kesän 2022 aikana hänestä on tullut apuohjaamisen kautta oman harrasteryhmän ohjaaja ja ohjaakin pääsääntöisesti tiistain tunnit ja toisinaan myös kokeilu- ja perhetunteja, synttäreitä ja polttareita.


Merenneitojooga

Ennen altaaseen hyppäämistä

Merenneitojooga on ohjaajamme Sessan kehittämä laji, jonka tarkoitus on valmistaa kehoa merenneidon pyrstöllä tai monoräpylällä uintiin. Joogamaisen lempeät maalla suoritettavat liikkeet vahvistavat muun muassa keskivartalon lihaksistoa ja lisäävät notkeutta. Merenneitojooga sopii kaikentasoisille ja -ikäisille harrastajille.

Tilat

– Harrastustoimintaa kaikille

Tilamme sijaitsevat Helsingin Myllypurossa Liikuntamyllyssä osoitteessa Jauhokuja 3. Yksityinen allastila on muihin tiloihin verraten poikkeuksellisesti vain merenneitoharrastajien käytössä. Tiloistamme löydät mahdollisuuden allasharjoittelulle, lämpimälle joogalle sekä kuiville koulutustiloille.

Altaamme on 11 metriä pitkä ja 4.5 metriä leveä. Syvimmillään allas on 1.85 metriä syvä. Madaltuvan allasprofiilin ansiosta allas soveltuu hyvin eri tasoisille harrastajille. Lämpötila altaassa on leppoisat 28 astetta ja altaan reunalla pärjää mukavasti shortseissa. Altaaseen on helppo ja turvallinen pääsy pyrstön kanssa, koska altaan reunoja ei ole korotettu.

Kuivat koulutustilamme tarjoavat mahdollisuudet odotustilalle, harrastusilloille sekä teoriakursseille. Koulutustilojemme yhteydestä löydät tuotteiden ja pyrstöjen showroomin, jossa voit tutustua lähemmin myytäviin pyrstöihimme ohjaajan opastuksella. Showroomissa on myös mahdollisuus sovittaa pyrstöjä ennen ostopäätöstä.

Koulutustiloistamme löytyy tila myös merenneitojoogalle. Allasbileitä varten joogatila muuttuu tanssilattiaksi ja merenneitosynttäreitä varten tilaan saa herkullisen juhlapöydän.

Tiloistamme löytyy kaksi saunaa, puku- ja suihkutilaa.


Yksityisvaraukset

– Varaus omalle ryhmälle helposti juhlaan ja arkeen

Helsingin Merenneitokoulun tiloissa voit järjestää myös yksityistilaisuuksia. Merenneitosynttärit, polttarit tai tyky-ilta, meiltä löytyy riemukasta ohjelmaa sinulle!

Yksityistilaisuuden kesto riippuu valinnastasi ja toiveistasi, mutta varauksesi sisältää aina pukuhuone-, sauna- ja suihkuajan. Koko yksityinen tilamme kahden pukuhuoneen, kuivatilan ja kahden saunan kanssa on täysin käytössäsi. Varaus sisältää tilojen lisäksi myös ohjauksen sekä merenneidonpyrstöjen vuokrat tilaisuuden ajaksi.

 • Merenneitosynttärit 2h sis. tarjoilun alk. 320,00€ / ryhmä
 • Merenneitosynttärit 2h omallatarjoilulla alk. 290€ / ryhmä
 • Merenneitopolttarit 2h alk. 280,00€ / ryhmä
 • Yksityistunti sisältäen pyrstön ja ohjaukset alk. 90€ (45€ / hlö)
 • Yksityinen kokeilukerta merenneitouintiin alk. 35€ / hlö

Merenneidon pyrstöt

– Löydät kaiken aina lahjakorteista varusteisiin meiltä

Kauttamme löydät sekä Vesikasteen että MagicTailin merenneidon pyrstöjen jälleenmyynnin.

Koko tuotevalikoiman tulet löytämään avautuvasta verkkokaupastamme.

PYRSTÖT TULOSSA VERKKOKAUPPAAN PIAN!